ICT is about listening, adapting and innovating.

Veiligheid en overzicht in overvloed aan applicaties

Veiligheid en overzicht in overvloed aan applicaties
ICT staat geen moment stil, letterlijk en figuurlijk. Medewerkers zijn altijd en overal bereikbaar en hebben zowel binnen als buiten de kantoormuren toegang tot bedrijfssystemen en –informatie, ook onderweg. Tegelijkertijd schieten nieuwe applicaties en andere online mogelijkheden als paddenstoelen uit de grond. Hoe zorg je ervoor dat het overzicht bewaard blijft en dat iedereen in zekere mate een universele werkwijze blijft hanteren? En hoe houd je de beveiliging van bedrijfsgegevens op orde, ook buiten de kantoormuren?
Alles heeft een app
Even het laatste nieuws checken, nagaan of de notulen van de vorige vergadering al in Microsoft Teams staan, een vlugge blik op de persoonlijke takenlijst… voor iedere handeling of informatievoorziening is op de werkvloer anno 2019 wel een applicatie. De alsmaar toenemende mogelijkheden hebben in potentie een bevorderende werking op de (online) samenwerking en communicatie, efficiëntie en productiviteit van medewerkers, maar dan moeten ze wél optimaal benut worden.
Gemiste kansen
Toch zien we juist dáár veel onbenut potentieel. Medewerkers moeten veel onnodige handelingen verrichten om bij de juiste informatie in de juiste applicatie te komen, ze moeten meerdere keren per dag inloggen in dezelfde systemen, of ze zijn zich simpelweg niet eens bewust van het bestaan van specifieke applicaties die hen juist veel tijd of werk kunnen besparen. Bovendien komt de security van bedrijfsgegevens gemakkelijk in het gedrang, zeker wanneer te laconiek wordt omgegaan met inloggegevens, mailverkeer en het openen van gedeelde documenten in de cloud.
Eenvoud en helderheid
Overzicht, flexibiliteit en verscherpte aandacht voor veiligheid is dus key. Dat creëer je eenvoudig met het EcyWorkspace-portaal. In de EcyWorkspace komen apps, servers en bedrijfsdata samen op één uniforme werkplek. Het portaal kan volledig naar de huisstijl van jouw organisatie worden ingericht en vervolgens voor iedere individuele medewerker gepersonaliseerd worden. Binnen dit portaal is het eenvoudig navigeren tussen bijvoorbeeld de NOS-nieuwsfeed, een gedeeld document in SharePoint of een workflow waarvoor de volgende actie bij jou ligt. Welke applicaties je installeert, is geheel aan jou en inloggen hoeft maar één keer.

Encrypted en dubbel beveiligd

Bovendien is EcyWorkspace encrypted: gegevens worden te allen tijde versleuteld verstuurd. Ook kan tweestapsverificatie worden ingesteld, waardoor naast gebruikersnaam en wachtwoord ook een toegangscode nodig is om te kunnen inloggen. Zo kunnen hackers, wanneer ze bijvoorbeeld door diefstal in bezit komen van bedrijfscomputers of –tablets, nooit toegang krijgen tot (gevoelige) bedrijfsinformatie.

EcyWorkspace voor jouw organisatie

Met het EcyWorkspace-portaal heb je altijd en overal toegang tot je werkplek, mits je verbinding hebt met internet. Of je nu even op je tablet inlogt in de trein, vlug je mail checkt op je mobiel of je laptop meeneemt op zakenreis: met deze digitale werkplek heb je altijd alle relevante informatie bij de hand. Beveiligen van applicaties doe je met conditional access, zodat je zélf in de hand hebt waar en wanneer je medewerkers toegang kunnen verkrijgen tot bedrijfsdata en documenten.
Benieuwd wat de EcyWorkspace jouw organisatie kan brengen? Vraag nu een demo aan en laat de mogelijkheden je verrassen!